El Rebost Perfecte

Concloure que un llibre és de qualitat, segurament estarà en mà d’uns pocs erudits privilegiats. I si fa falta algun notari que done fe, doncs ja tenim la taula plena. En el món de l’art hi ha autèntics treballadors, que es mereixen tot el respecte possible, avui , fins i tot, cuiners. A continuació vos contaré alguns detalls que no solen contar-se a les presentacions reglamentaries.

Veureu. Barrera i Garí em van llogar per a l’apartat estrictament fotogràfic. Estem parlant de dos monstres, cascú al seu frau. Una vegada feta la faena a Cal Paradís, l’afilador professional o fotògraf i el seu equip, pleguen els trastos i marxen cap a casa sense massa pretensions de glòria eterna. Ja hem quedat que hi ha classes de treballadors, bons, mediocres, dolents i altres que ni existeixen. Avui tenim un exercit de cuiners, escriptors i fotògrafs, que juguen a ser Deu per les xarxes socials…però…no passen de ‘anècdota, per no dir del ridícul. Com a cloenda, no cal fer comparacions ni caure en la confusió pretérita…

L’esforç que porta implícit fer un llibre va més enllà de seure a l’escriptori i treure fum al cilindre de grafit ,(ja de per si una tasca gegantina). Va més enllà de fer brunyir els fogons a tota metxa. Va més enllà de veure un imaginari fotogràfic i realitzar-lo tècnicament perfecte. Va més enllà que tot plegat l’impressor porte tota una vida entre pots de tintes de mil colors.

Barrera, Garí i Jo mateix som lluitadors nats, ningú ens ha regalat res, això es nota quan li agafes la mà a qualsevol del dos. Estic segur que ningú es creu millor que l’altre, només faltaria! que ja es sap que l’artista no té temps per a eixes coses. El resultat no pot fallar: si a l’olla li fiques bona carn!… ací Miguel, va jugar a cavall guanyador. També es just dir que amb una bona gestió editorial per part de Onada i una lograda impressió.

El més important és que, a vosaltres: lectors, farteres, o senzillament aquells que sols veieu les fotografies del llibre, ningú vos pot enganyar, per tant, vosaltres decidireu. Jo estic satisfet! Bon profit!

Prohibido reproducir las imágenes de esta publicación, puede suponer un delito contra la propiedad intelectual. © El autor: Ramon Usó